Suzanna schrijft boeken, maar zoekt ook steeds naar andere manieren om de verhalen die ze uit haar onderzoek heeft opgebouwd te vertellen. Ze geeft lezingen, maakt luisterwandelingen en fietstochten door het decor van haar werk, creëerde met klarinettiste Gerbrich Meijer en violist Frans van Schoonhoven een muzikale vertelling op locatie, met theatermaker Inge Wannet een audiotour, verzorgde een rondleiding door het Rijksmuseum op basis van Het pauperparadijs, en ze is nog veel meer van plan.

Ze is als dramaturge nauw betrokken bij de voorstelling Het Pauperparadijs, theaterspektakel over Arm en Rijk. Dit theatersucces van regisseur en scenarioschrijver Tom de Ket trok al 130.000 bezoekers in het Drentse Veenhuizen (2016, 2017) en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (2018). Na twee keer uitstel door corona staat het in de zomer van 2023 opnieuw in Veenhuizen. Voor kaarten en meer informatie ga naar hetpauperparadijs.nl.

Suzanna volgde aan Theaterschool De Trap  de makersrichting, waar ze in 2011 afstudeerde.

Naar de site van de voorstelling

Van boek naar theater

Een boek veranderen in goed theater vergt aanpassingen in het verhaal. Met regisseur/scenarist Tom de Ket heeft Suzanna opnieuw naar haar boek gekeken, en samen hebben ze het verhaal op een andere manier opgebouwd, tot een indringende, actuele voorstellng.