suzanna
 jansen

40.000 kaarten verkocht!

Voor Het Pauperparadijs, Theaterspektakel over Arm en Rijk, zijn inmiddels 40.000 kaarten verkocht! Er is een wachtlijst geopend voor mensen die de voorstelling in Veenhuizen nog willen zien. En er wordt gewerkt aan een mogelijke herneming volgend jaar.

Zie hetpauperparadijs.nl voor de speeldata en veel meer informatie. En Facebook voor de laatste nieuwtjes. Hier vast een voorproefje.

Regisseur Tom de Ket is bekend van onder meer de theaterserie De Verleiders en de Drentse Bleusopera. Hij maakte deze voorstelling samen met Suzanna Jansen (dramaturgie), en een compleet creatief team voor decor, compositie, choreografie, etc. Topacteurs, een geweldige band en een groot ensemble vertellen samen het verhaal, gebaseerd op het boek van Suzanna Jansen. Het stuk speelt van 15 juni t/m 7 augustus in Veenhuizen, op de plek waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Een snerpend actueel spektakel over een van de meest dramatische verborgen geschiedenissen van Nederland.

De voorstelling is ook aanleiding voor een nieuwe reeks lezingen.

De hemel is goud: "ook overtuigend fictieschrijver"

De hemel is goud, biografie van een race is een verhaal over ambitie en overmoed. Meer.

"In haar bestseller Het pauperparadijs liet Suzanna Jansen zien hoe levend geschiedenis valt te maken en opnieuw bewijst ze dat dit kan." Ze "laat zien dat ze ook een overtuigend fictieschrijver kan zijn." - De Volkskrant **** Meer.

Het pauperparadijs

'Wondermooi, aangrijpend boek.' - Emma Brunt in HP/deTijd. Meer.

'Indrukwekkende geschiedenis.' 'Je zit er meteen middenin.' 'Mooi boek.' 'maakt grote indruk.' - Aleid Truijens in de Volkskrant: 4 sterren. Meer.

'Geweldig boek, echt een groot talent, wekt een basale woede op,' - OVT. Meer.

'Compliment voor het genre.' - Jos Palm in Trouw. Meer.

'Haar persoonlijke benadering en gezwinde verteltrant maken haar boek verwant aan De eeuw van mijn vader van Geert Mak - Toon Horsten in De Standaard.

'Aandoenlijk, tragisch, heel mooi boek' - Aukje Holtrop in Argos, 29 feb.

'een stijl die je rauw bij de kladden grijpt'- Jan Kuys, NH-Dagblad. Meer.

'Een bij vlagen hartverscheurende familiegeschiedenis.' - Corrie Verkerk in Het parool. Meer.

'Dit boek ontleent zijn belang aan haar schets-in-brede-halen van een schrijnend stuk sociale geschiedenis' - Piter Bergstra, Dagblad van het Noorden: 4 sterren. Meer.

'Armoede kruipt onder je huid' - interview Maartje Somers, NRC Handelsblad

Meer reacties in de media.

Theatervoorstelling in de media

Nieuwsuur.

RTV Drenthe, De week van deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

OVT radiodocumentaire Het Spoor terug deel 1, en deel 2.

Das Paradies der Armen

"..eine ersch√ľtternde Chronik (..) die gekonnt zwischen dokumentation und Erzahlung wechselt. ...eine verst√∂rende und gleichzeitig fesselnde Erz√§hlung.." WDR's Renate Naber.

"Pakkend wie ein Roman", geschrieben "mit viel Liebe und Tiefen Respekt", "mehr als eine Famili√ęnkronik" sagt Annette Birschel, Andruck, das Magazin f√ľr Politische Literatur, DLF.

Das Buch ist herausgegeben von WBG Verlage.

El paraíso de los pobres

De Spaanse vertaling van Het pauperparadijs is verschenen bij uitgeverij √Ātico de los Libros.

Speciale editie

De alweer 57ste druk telt een extra hoofdstuk met de reacties op het boek en het ontstaan van de theatervoorstelling.

1 mln Nederlanders nazaat koloniepaupers

Geert Mak: 'prachtig monument'

'Liefdevol boek, prachtig monument. Ik zat met rode oortjes te lezen en kon niet meer ophouden. Ik vrat maar door.' Beluister Geert Mak.Pauperparadijs breekt landlopersarchief open

74.000 namen  online.